hare krishna

image20

idag fick vi besök av en hare krishna medlem, mukunda. han pratade om rörelsen och bjöd sedan på s k chokladbollar i slutet av föreläsningen. när jag sedan går ut från rummet känner jag mig illamående! stephanie säger då att jag har hare krishna i mig, för att mukunda hade rullat dessa chokladbollar och sagt det mantrat (hare krishna, hare krishna, hare, hare...) samtidigt som han rullade bollarna. jag började känna obehag. jag gör det fortfarande! sedan drar stephanie: "tänk om du vaknar upp imorgon bitti som en hare krishna". jag fick bilden i huvudet; en ellen aom går upp i sömnen och rakar huvudet, när hon sedan kollar sig i spegeln på morgonen har hon rakat huvud och en liten tofs längre bak på hjässan och ett lerstreck i pannan.

just nu funderar jag starkt på att stoppa fingrarna i halsen och spy upp hela härligheten. stackars mig!

Gynning in Israel

I dagens program av I huvudet på Gynning for vår allas älskade Carolina till Egypten. Och visst matchade hennes hemska engelska uttal Israels befolknings uttal ;) Och jag blev ju inte direkt förvånad när hon ville bli religiös. Fett skön alltså!

Haha, hon är likadan som mig och Helena på religionslektionen. Vi blev så inspirerade av Buddhismen att vi ville åka till Indien och bli nunnor! Vi var verkligen seriösa. Åka dit i 3 månader.. Kanske? Ska jag? Är det värt det? Ärligt talat, jag skulle nog dampa ur. Jag hatar när andra ska bestämma över mig & jag kan tänka mig att det finns s k "övernunnor" som mer än gärna domderar över en stackars blond krake. Men det är ganska frestande ändå..

Vad fan håller jag på med? Vad säger jag?
Ellen? NUNNA?! MY ASS!

Håller jag på att bli galen?

GERT VS. CAROLA

Har Fylking nu satt sin sista potatis? I direktsänd radio slängde han ut sig både det ena & det andra om schlagerprofilen Carola Häggkvist.  Han ska ha sagt att hon var uppblåst & att hon har gjort jävligt dumma saker som att kritisera Gerts homosexuella vänner (hans arbetskamrat Roger är väl homo?). Det var rabalder om att Gert sedan skulle få sluta som radiopratare, det skickades då in protestlistor in från lyssnarna. Men nu har de gått ut med att det faktiskt inte kommer handla om någon avstängning, utan chefen säger att han får en skriftlig tillsägelse. Gert själv kom inte på det mötet som han skulle ha med chefen - det var alltför många som ringde till honom.

Vad tycker jag om detta då? Visst, vi bor i ett fritt land. Vi ska få säga vad vi vill. Men då man arbetar i media så som Gert faktiskt gör måste en gräns ändå dras. Carola är en av de personer som det drivs otroligt mycket med, just för hennes starka (relativt nya) tro. Men religionsfriheten då?

Jag säger så här; media är media, det som Gert sa var till viss del allvarligt, men är man känd så har man samtidigt omedvetet skrivit på ett kontrakt som avtalar att man måste tåla en hel del skit.

Så Carola, ta skiten. Och Gert, jag gillar dig & din vassa tunga, men skit på dig ibland.

/e*